SAMARBEID

Sceneweb har i samarbeid med Nasjonalbiblioteket (NB) startet en omfattende innsamling og digitalisering av teaterplakater og forestillings- og sesongprogrammer. Teatermaterialet digitaliseres av Nasjonalbiblioteket og registreres og formidles via Scenewebdatabasen.

Det digitaliserte teatermaterialet som vi får fra Nasjonalbiblioteket består av filer av digitaliserte teaterplakater og program fra produksjonene til de involverte scenekunstaktørene. Når vi registrerer et program i databasen legger vi samtidig inn informasjon om selve produksjonen programmet omtaler, som premieredato, medvirkende o.l. Se f.eks. på dette programmet fra «Helligtrekongersaften» på Oslo Nye Teater i 1964 (filen kan lastes ned så du kan lese hele programmet). Her kan du også klikke deg videre til produksjonen:  http://sceneweb.no/nb/multimedia/41324

***

Scenewebdatabasen har ikke funksjon for lagring av videofiler i databasen (vi embeder fra Vimeo og YouTube – dette er av økonomiske årsaker), så DTS inngått et samarbeid med PNEK om å lagre originalfilene på deres server. Tjenesten er gratis. PNEK har ansvaret for utviklingen av Videokunstarkivet.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: