OM SCENEWEB

Sceneweb er Norges nasjonale database for dokumentasjon og arkivering av digitalisert materiale om all norsk profesjonell scenekunst – både fri scenekunst, private institusjoner, nasjonale og regionale scenekunstinstitusjoner. Innholdet formidles på internettsiden du nå er på. Arbeidet gjennomføres i samarbeid med Nasjonalbiblioteket. Sceneweb eies og driftes av Danse- og teatersentrum.

På Sceneweb finner du oversikt over dagens premierer ved norske teater- og danseinstitusjoner og et historisk arkiv om norsk teater og dans. Du kan søke etter informasjon om blant annet forestillinger, personer, grupper, institusjoner, spillesteder og utmerkelser innen norsk teater- og dansebransje. Med tiden ønsker vi å gi deg en komplett oversikt over aktører og produksjoner innen norsk scenekunst, på tvers av institusjoner og frie grupper.

Sceneweb er utviklet i open source teknologi (PostGreSQL database), den er basert på nasjonale standarder for registrering av ulike typer materiale, og den er objektbasert – noe som innebærer at objektene i utstrakt grad linkes sammen. Denne funksjonen er viktig for å binde de forskjellige arkivene sammen i en helhet. Ved hjelp av Scenewebdatabasen bevarer, ordner og formidler vi kunstnerisk repertoar ved norske teater- og danseorganisasjoner. Samt informasjon om kunstnerskap, produksjoner, dramatikk, spillesteder. Oversiktene kan settes sammen med øvrig digitalisert kildemateriale som foto, tegninger, plakater, video, lyd, tekst – noe vi blant annet gjennomfører ved samarbeidet med Nasjonalbiblioteket.

Hovedmålet med Sceneweb er å gi brukere et felles sted å gå til når de søker informasjon om norsk scenekunst – dens bransje og historie. Vi ønsker å dokumentere, bevare og formidle norsk kulturarv fra fortid og nåtid, og øke kunnskapen om norsk scenekunst.

KONTAKT OSS:
redaksjonen@sceneweb.no
Danse- og teatersentrum
Storgt. 10b
0155 Oslo
Tlf:  23 10 09 80

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: